Padelbollar

28 Artiklar
Filtrera
-44%
Padel-Point
90 kr 50 kr
-38%

Högkvalitativa padelbollar för mer kul på banan 

Precis som padelracketar, är naturligtvis, padelbollar en viktig utrustning för att spela padel. På Padel-Point, din betrodda padelbutik på nätet, hittar du ett brett utbud av padelbollar till rimliga priser. 

Vårt breda sortiment inkluderar padelbollar från kända racketsport-tillverkare, såsom HEAD, Wilson, adidas, Tretorn, eller Babolat, samt bollar från varumärken som är specialiserade på padel, som Bullpadel, Black Crown, Starvie, Vibora, och många fler. För att ge dig en bättre överblick har vi sammanfattat det viktigaste du behöver veta om padelbollar. 

baelle

Vad är skillnaden mellan padelbollar och tennisbollar? 

Vid första anblick verkar det inte finnas någon större skillnad mellan padelbollar och tennisbollar, men det finns några. Precis som i tennis måste padelbollar vara antingen gula eller vita för att tillåtas vid officiella turneringar och matcher. För fritid och träning är dock valet av färger mycket bredare.

Precis som tennisbollar består padelbollarna av en jämnt formad, rund gummikärna med ett skyddande lager filt runt. Filt kan antingen vara helt tillverkad av naturfibrer – mestadels lammull – eller en blandning av naturfibrer och syntetfibrer, oftast nylon.

En annan likhet är att padelbollar också är fyllda med tryckluft. Innertrycket är dock något lägre än för tennisbollar, vilket gör dem lite långsammare. Padelbollar är lite mindre än deras nära släkting. Så för att följa Internationella padelförbundets (FIP) regler och alltid vara förberedd, är det mycket klokt att köpa riktiga padelbollar. Dessutom är det mycket roligare att spela med rätt bollar ändå.

baelle

Internationella padelförbundets riktlinjer för padelbollar 

Utöver den enhetliga färgen - gul eller vit - har den globala föreningen av padelspelare även definierat andra kriterier padelbollar måste uppfylla för att tillåtas på officiella matcher och turneringar. Förresten visar många tillverkare på sina förpackningar om padelbollarna följer FIP: s föreskrifter. Dessa inkluderar storlek, vikt och studs.

Padelbollarnas diameter skall i genomsnitt vara mellan 6,35 centimeter och 6,67 centimeter medan vikten skall vara minst 56 gram och max 59,4 gram. Innertrycket för en padelboll ska vara mellan 4,6 och 5,2 kilogram per kvadratcentimeter. När släppt från 2,54 meters höjd ner på en betongyta eller liknande ska padelbollen studsa mellan 135 och 145 centimeter. Vid höjder på 1 290 meter eller högre ska bollen studsa tillbaka mer än 121,92 centimeter och mindre än 135 centimeter.

Stort urval av padelbollar till rimliga priser 

Vi har ett stort urval av högkvalitativa padelbollar som väntar på dig i vår online padelshop. Du kan hitta bollar från alla kända tillverkare till mycket rimliga priser. De finns både i det klassiska fyrbollsröret och i det mindre trebollsröret. Med Padel-Point är du alltid perfekt utrustad för padelbanan! Och inte bara gällande padelbollar. Vi erbjuder även ett brett sortiment av padelkläder och padelskor. Dessutom, kan du kolla in vårt härliga utbud av snygga och funktionella padelväskor samt annan utrustning. Njut av att kolla igenom vår padelbutik och ha så kul med dina nya padelbollar!