Padelracketar

257 Artikel
Sortera efter:
Filtrera
Wilson
Padelracket
2.850 kr 2.160 kr
Exklusiv
Babolat
Padelracket
2.599 kr
Exklusivt endast hos oss**
Exklusivt endast hos oss**
Wilson
Padelracket
3.250 kr 2.760 kr
Sale -20%
HEAD
Padelracket
940 kr 750 kr
Nyhet
Tecnifibre
Padelracket
1.460 kr 1.300 kr
Nyhet
Tecnifibre
Padelracket
2.290 kr 2.030 kr
Nyhet
Tecnifibre
Padelracket
1.140 kr 1.040 kr
Nyhet
Tecnifibre
Padelracket
2.500 kr 2.240 kr
Nyhet
Fila
Padelracket
1.040 kr 940 kr
Babolat
Padelracket
680 kr
Bullpadel
Padelracket
2.810 kr
Bullpadel
Padelracket
2.080 kr
Bullpadel
Padelracket
1.770 kr
Bullpadel
Padelracket
2.080 kr
RS by Robin Söderling
Padelracket
820 kr 730 kr
RS by Robin Söderling
Padelracket
2.170 kr 1.980 kr
RS by Robin Söderling
Padelracket
1.340 kr 1.210 kr
HEAD
Padelracket
2.080 kr 1.870 kr
Bullpadel
Padelracket
780 kr
Bullpadel
Padelracket
780 kr
Puma
Padelracket
2.600 kr 2.340 kr
Dunlop
Padelracket
2.390 kr 2.030 kr
Dunlop
Padelracket
2.700 kr 2.290 kr
Dunlop
Padelracket
2.910 kr 2.500 kr
Wilson
Padelracket
3.450 kr 2.960 kr
HEAD
Padelracket
2.180 kr 1.980 kr
Puma
Padelracket
730 kr 660 kr
Puma
Padelracket
570 kr 520 kr
Puma
Padelracket
730 kr 660 kr
Puma
Padelracket
1.250 kr 1.120 kr
Puma
Padelracket
570 kr 520 kr
Puma
Padelracket
1.250 kr 1.120 kr
Sale -22%
HEAD
Padelracket
1.460 kr 1.140 kr

Hitta din perfekta padelracket på Padel-Point

Padelracketar är självklart väldigt viktiga för sporten. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren spelare, en ganska defensiv spelare eller den mer offensiva typen, hittar du ett brett utbud av racketar för varje smak och behov i vår online padelshop. Upptäck de senaste modellerna, samt tidlösa klassiker från alla välkända varumärkena på Padel-Point!

Vårt utbud av kvalitets-padelracketar inkluderar modeller av kända padelspecialister som Black Crown, Bullpadel, Vibora eller Royal Padel, samt modeller från de mer traditionella racket-sportmärkena, såsom HEAD, Wilson, Babolat eller Tecnifibre. Genom att ställa in rätt filter kan du välja ditt favoritmärke, välja vilket racket som passar din nivå och sätt att spela och även den vikt och balanspunkt som föredras.

schlaeger

Hur hittar jag mitt perfekta padelrack? 

För att hjälpa dig med ditt val kommer här en sammanfattning av väsentliga kriterier för padelracketar.

Spelnivå

När du köper ett nytt padelrack är din speltyp och spelnivå bland de viktigaste aspekterna. De flesta tillverkare anger vilken nivå de har konstruerat respektive racket för. Förresten gäller detsamma för padelbollar. Man skiljer oftast på racketar för nybörjare och avancerade spelare, och även vissa tillverkare som också gör racketar särskilt utformade för proffs. Men skillnaden är inte alltid så tydlig: vissa racketar för nybörjare är också väl lämpade för avancerade spelare, och vice versa. Racket för proffs, å andra sidan, är sällan något för nybörjare. Huvudsaken är att den racket du väljer mer eller mindre passar din individuella spelnivå.

Rackets form

Det finns tre grundläggande former för padelracketar: diamant, rund och dropp.

  • Diamantformade padelracketar ökar din hastighet, vilket är varför de särskilt ofta lockar till sig spelare med ett offensivt spelsätt. 
  • Defensivt orienterade spelare använder snarare runda racketar för att få mer kontroll på sitt spel. 
  • Ett bra val för det blandade spelsättet är droppformade padelracketar: kombinationen av den runda formen och diamantformen gör dem idealiska för den mer balanserade spelaren. 

När det gäller storleken och vikten på padelracketar har Internationella Padel Föreningen fastställt några regler. Ett padelracket får till exempel ha en maxlängd på högst 46 centimeter och en bredd på högst 26 centimeter. Maximal tillåten ramtjocklek är 38 millimeter, medan vikten vanligtvis är mellan 340 och 390 gram. 

Vikt och densitet

Precis som i andra racketsporter, varierar vikten på padelracketar. Som tumregel, lättare racketar (340 till 360 gram) gör det lättare att styra bollen, men de genererar inte lika mycket kraft. Tunga padelracketar (370 till 390 gram), å andra sidan, ger dina slag mer kraft men gör det svårare att styra bollen, vilket är anledningen till att de bättre passar avancerade och professionella spelare. Om du letar efter en bra blandning av kraft och kontroll, är förmodligen mellanvikten på padelracketar mellan 360 och 370 gram rätt val för dig.

En annan faktor som påverkar förhållandet mellan kraft och kontroll är densiteten på en padelracket. Ju hårdare racket, desto mer kontroll får du - men desto mindre kraft. Och de som vet hur det känns att ha armproblem kommer snart att inse att en fast träffyta absorberar mindre energi och därmed belastar armen mer. En mjukare yta, däremot, absorberar mer energi och skyddar armen bättre. Dessutom kan du generera mer hastighet men förlorar lite kontroll. 

schlaeger

Sweet Spot

Termen "sweet spot" beskriver den yta där slaget har maximal effekt. Det innebär att du får den mest optimala effekten, dvs. härifrån får du mest energi överförd till bollen när du slår bollen med sweet spot. Padelracketar med en stor sweet spot i mitten av slagytan ger utmärkt bollkontroll. De med en mindre sweet spot genererar mer kraft och hastighet, förutsatt att du träffar bollen perfekt. Om du inte gör det förlorar du mycket kontroll, precision och kraft. Därför rekommenderar vi padelracketar med en stor sweet spot för nybörjare, medan avancerade spelare ofta använder racketar med en mindre sweet spot. Bortsett från dessa två typer, har vissa padelracketar en elliptisk sweet spot. Denna kombination av varianterna nämnda ovan erbjuder en bra blandning av kontroll och kraft. 

Balans

Viktfördelningen är en annan kritisk faktor som definierar padelracketarnas spelegenskaper. Balanspunkten beskriver det område som väger mest. Generellt skiljer vi på tre balanspunkter:

  • Låg – vikt placerad mot handtaget, främst rund form.
  • Medium – vikt placerad mellan huvudet och handtaget, vanligtvis droppform.
  • Hög – vikt placerad mot huvudet, mestadels diamantform.

Racketar med låg balans med vikten placerad mot handtaget är ofta lättare att spela med eftersom de inte kräver mycket styrka för att kontrollera bollen - men det är en nackdel för slagkraften. Padelracketar med hög balans, vilka är mestadels diamantformade, å andra sidan, gör att du kan generera mycket mer hastighet. Men på bekostnad av bollkontroll, vilket är anledningen till att de är bättre lämpade för avancerade och professionella spelare. Padelracketar med medium balans- vanligtvis droppformad - är en bra kompromiss mellan kraft och kontroll.

Stort urval av padelrack i toppklass för ditt spel 

På Padel-Point erbjuder vi dig ett stort urval av padelracketar från såväl stora som mindre kända tillverkare. På så sätt kan du få det racket som bäst passar dina individuella behov. Här på vår online padelshop hittar du padelracketar för kvinnor och mänbarn, och även unisex-racketar som passar alla kön - vilket förresten gäller för de flesta padelracketar i vår butik.

Med våra många specialerbjudanden och regelbundna rabatter, har du chansen att beställa ditt favorit padelracket för ett mycket bra pris. Tack vare våra snabba leveranser kan du gå till planen och njuta av ditt nya racket på nolltid. Och om något är fel med ditt racket, använd bara vår 30-dagars återbetalningsgaranti och skicka tillbaka ditt racket till oss.